vineri, 11 ianuarie 2013

Google se cearta cu nord-coreenii?

        În urma unei vizite de trei zile efectuate în Coreea de Nord, Eric Schmidt le-a spus jurnaliștilor chinezi la Beijing că i-a îndemnat pe oficialii nord-coreeni să renunțe la restricțiile impuse pe internet, în cazul în care își doresc ca economia lor să prindă avânt, scrie zdnet.com.
        "Pe măsură ce lumea devine tot mai conectată, decizia de a te izola pe plan virtual îți afectează cu siguranță perspectiva asupra evenimentelor grlobale", a spus președintele Google.
        CEO-ul Google a explicat că vizita în Coreea de Nord a avut ca scop discuțiile despre un internet liber și deschis pentru toată lumea, cu toate că unii critici au catalogat-o drept o încercare a companiei americane de a se extinde până și în cele mai izolate locuri din lume.
           Eric Schmidt a fost însoțit în vizita făcută la Pehnian de către fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson. Richardsona a declarat că oficialii din Coreea de Nord sunt nerăbdători să reia relațiile cu Statele Unite.
             În Coreea de Nord, doar un număr mic de cetățeni au acces la internet și telefoane mobile. Este vorba de fapt despre o variantă puternic cenzurată a internetului, accesibilă prin intermediului sistemului de operare intitulat Red Star (Steaua Roșie).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu